Vreme: Zvečer in ponoči bo deževalo

Ljubljana, 6. oktobra - Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem se bo krepila burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. V četrtek bo oblačno in deževno, najmanj dežja bo na Primorskem, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od danes okoli polnoči do petka zjutraj bodo na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem dosegali hitrost med 100 in 120 km/h.

Obeti: V petek bo dež oslabel in ponehal, najkasneje na jugu in vzhodu. Tudi veter bo nekoliko oslabel. V soboto bo deloma jasno. Na Primorskem bo pihala burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodnik.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta, ki je nad severno Italijo, vse bolj vpliva na vreme pri nas. V višinah priteka k nam vlažen in postopno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem Jadranu se bo krepila burja. V četrtek bo deževno, hladno in vetrovno. V krajih zahodno od nas bo dežja malo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

ej/ej
© STA, 2021