Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor bo začel postopke za imenovanje viceguvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 6. oktobra - Guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle je danes na delovnem srečanju predsednika republike Boruta Pahorja obvestil, da se bo 5. aprila 2022 viceguvernerju Banke Slovenije Primožu Dolencu iztekel mandat. Pahor bo skladno z zakonom začel postopke za imenovanje novega viceguvernerja in v 30 dneh objavil poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov, so po srečanju pri predsedniku republike sporočili iz njegovega urada.

Ljubljana, predsedniška palača.
Guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle je danes na delovnem srečanju predsednika republike Boruta Pahorja obvestil, da se bo 5. aprila 2022 viceguvernerju Banke Slovenije Primožu Dolencu iztekel mandat.
Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

V svetu Banke Slovenije so trenutno poleg guvernerja Vasleta in viceguvernerja Dolenca, ki je tudi namestnik guvernerja, še viceguvernerji Irena Vodopivec Jean, Jožef Bradeško in Tina Žumer.

Vasle je bil za guvernerja Banke Slovenije imenovan decembra 2018. Vodopivec Jeanova je nov mandat članice sveta Banke Slovenije dobila julija letos, Bradeško je bil za člana sveta imenovan decembra 2016, Žumrova pa marca letos.

jb/bdo
© STA, 2021