Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 6. oktobra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste megla ponekod zmanjšuje vidljivost, zato prilagodite hitrost in varnostno razdaljo.

Zastoj je nastal na dolenjski avtocesti od Grosuplja proti Ljubljani. Gneča je tudi na cestah Pijava Gorica-Škofljica, Dol-Šentjakob in na cesti Rimske Toplice-Celje pred Laškim.

Promet je oviran na pomurski avtocesti med priključkom Turnišče-razcep Dolga vas proti Lendavi, zaradi predmeta na vozišču.

Danes zaradi številnih napovedanih dogodkov pričakujejo več gneče na cestah na širšem območju Ljubljane ter na cestah proti Bledu, Kranju oziroma Brdu in letališču. Za pot si vzemite več časa.

6. oktobra bo veljala izredna odredba o omejitvi tovornega prometa, ki na posameznih cestah, kjer se bodo peljala vozila s spremstvom, prepoveduje promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Na primorski avtocesti med razcepom Srmin in priključkom Kozina promet poteka v obe smeri po enem pasu. Priključek Kastelec je zaprt v obe smeri, obvoz je speljan preko priključkov Črni Kal in Kozina.

Na priključku Vrhnika je zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz pa je speljan preko priključka Logatec.

Med Gabrkom in Fernetiči je zaprt priključek Sežana vzhod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Brežice iz smeri Ljubljane proti Obrežju.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

Zaprta regionalna cesta Kamnik-Vransko na odseku Šmartno-Laze do 18. oktobra, med 8. in 16. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021