Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pomanjkanje goriva v Veliki Britaniji bi lahko trajalo še en teden

London, 1. oktobra - Britanski vozniki bi se z dolgimi vrstami na bencinskih črpalkah lahko soočali še kakšen teden, saj povpraševanje ob težavah z dobavo ostaja povečano, je opozoril predstavnik britanske vlade Kit Malthouse. Dodal je, da mora v prihodnjih dneh priti do izboljšanja, v primeru poslabšanja pa je v pripravljenosti tudi premier Boris Johnson.

Velika Britanija, London.
V Veliki Britaniji mnogi panično nakupujejo gorivo, potem ko so nekateri bencinski servisi ob odsotnosti dobav že zaprli vrata. Glavni razlog za krizo je pomanjkanje voznikov cistern, ki mu botruje kombinacija pandemije covida-19 in učinkov brexita.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Malthouseva izjava je rahlo v nasprotju z izjavami drugih pristojnih na Otoku v zadnjih dneh, ki so zatrjevali, da se bo situacija počasi normalizirala, potem ko so se vozniki vrnili k svojim običajnim nakupovalnim navadam.

Izjava predstavnika oblasti je prišla po opozorilu britanskega združenja prodajalcev pogonskih goriv PRA, da bencinskim črpalkam goriva zmanjkuje hitreje, kot se ga dobavlja in da je vsaka četrta črpalka brez goriva.

kad/mrn/mrn
© STA, 2021