Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija v ekvadorskem zaporu prevzela nadzor

Guayaquil, 1. oktobra - Policiji je včeraj uspelo prevzeti nadzor v ekvadorskem zaporu v mestu Guayaquil, kjer je nasilje med rivalskimi kriminalnimi združbami po zadnjih podatkih zahtevalo najmanj 118 smrtnih žrtev. Poleg smrtnih žrtev je bilo ranjenih še 86 zapornikov, od tega jih je šest v kritičnem stanju, je sporočilo vodstvo zapora.

Ekvador, Guayaquil.
Policiji je uspelo prevzeti nadzor v ekvadorskem zaporu v mestu Guayaquil, kjer je nasilje med rivalskimi kriminalnimi združbami po zadnjih podatkih zahtevalo najmanj 118 smrtnih žrtev. Poleg smrtnih žrtev je bilo ranjenih še 86 zapornikov, od tega jih je šest v kritičnem stanju.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Spopadi v ekvadorskem zaporu med rivalskimi mamilarskimi karteli že veljajo za enega od najbolj smrtonosnih izgredov v zgodovini Južne Amerike.

Po poročanju lokalnih medijev so izgredi v zaporu izbruhnili, ker je ena od kriminalnih združb praznovala rojstni dan enega od vodij, pri tem pa so se hvalili, da imajo nadzor nad zaporom. To je razjezilo druge rivalske kriminalne združbe v zaporu in začeli so se medsebojni spopadi.

mlj/blm/mlj
© STA, 2021