Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ sprejel zakon o zagotavljanju sredstev za naložbe v zdravstvo v prihodnjih desetih letih

Ljubljana, 29. septembra - Poslanci so z 68 glasovi za in dvema proti sprejeli zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v slovenskem zdravstvu v letih od 2021 do 2031. Zakon, ki ga je vložila vlada, za investicije namenja okoli dve milijardi evrov, med drugim za naložbe v univerzitetnih kliničnih centrih in izobraževalne ustanove na področju zdravstva.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri obravnavajo predlog zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v slovensko zdravstvo v letih od 2021 do 2031 ter predlog o dopolnitvah zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Po besedah ministra za zdravje Janez Poklukarja gre za izjemno pomemben strateški zakon na področju zdravstva, ki nam bo omogočil načrtovanje potrebnih kapacitet, infrastrukture, opreme, informacijske tehnologije ter ustrezno usposobljenega in zadostnega števila kadrov.

Sredstva za zdravstveno dejavnost na primarni ravni so v parlamentarni proceduri povišali poslanci z dopolnili, in sicer s 50 na 200 milijonov evrov.

sag/apo
© STA, 2021