Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Pergamu zaključili projekt usposabljanja sindikalnih zaupnikov

Ljubljana, 28. septembra - Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam je zaključila skoraj štiri leta trajajoč projekt Boljša usposobljenost socialnih partnerjev za boljši socialni dialog, v okviru katerega je izvajala načrtno usposabljanje socialnih partnerjev in sindikalnih zaupnikov. V okviru projekta je po prvi oceni počrpala 98 do 99 odstotkov od okoli 500.000 evrov.

Ljubljana, KSS Pergam.
Novinarska konferenca vodstva Konfederacije sindikatov Slovenije (KSS) Pergam, na kateri so predstavili pobudo za sklenitev nove splošne kolektivne pogodbe za gospodarstvo.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Pergam je projekt začel izvajati decembra 2017, zaključil pa ga bo konec tega meseca, je povedala vodja projekta Nina Mežan.

Izvedli so raziskavo o potrebnih znanjih, vzpostavili e-učilnico oz. sistemski modulski študij. Organizirali so štiri izobraževalne seminarje in tri študijske krožke po načelih Andragoškega centra Slovenije. Izdali so šest številk Pergamovega obveščevalca in nadgradili Pergamovo spletno stran. Nastal je tudi priročnik za delo sindikalnih zaupnikov, je naštela Mežanova.

mrn/bg
© STA, 2021