Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ poslal prenovo gradbeno-prostorske zakonodaje v nadaljnji postopek

Ljubljana, 24. septembra - DZ je danes ocenil, da sta predloga novega gradbenega zakona in zakona o urejanju prostora primerna za nadaljnjo obravnavo. Z njima se bo po napovedih vlade postopke gradnje objektov in umeščanja v prostor poenostavilo in pospešilo.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan seje DZ, na kateri med drugim obravnavajo novelo zakona o dohodnini, novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, novelo zakona o trgovini, novelo zakona o RTVS ter predlog zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti.
Foto: Anže Malovrh/STA

Med ključnimi rešitvami novega gradbenega zakona je možnost pridobitve gradbenega dovoljenja v instrukcijskem roku 30 dni, če ima investitor vso potrebno dokumentacijo, gradnja objektov, ki ne potrebujejo okoljske presoje, se bo lahko začela prej, plačilo komunalnega prispevka se bo odmerilo že pred začetkom gradnje.

Minister za okolje Andrej Vizjak je včeraj povedal, da so našli tudi rešitev glede priznavanja statusa stranske udeležbe nevladnim organizacijam v postopkih integralnega gradbenega dovoljenja.

bg/mg
© STA, 2021