Raziskava: Uporaba titanovega dioksida v živilih se zmanjšuje

Ljubljana, 26. septembra - Raziskava, v katero je bilo vključenih 12.644 predpakiranih živil, razpoložljivih v Sloveniji v letih 2017 in 2020, je pokazala, da se je v roku teh treh let uporaba aditiva titanov dioksid (E171) v živilih zmanjšala s štirih na dva odstotka. Sporni aditiv je bil leta 2017 najpogosteje uporabljen v žvečilkah, lani pa v čokoladi in sladkarijah.

Dobrepolje.
Izdelki v trgovini, žvečilni gumiji, blagovna znamka Orbit in Airwaves.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.889 znakov (brez presledkov) oziroma 511 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vpu/mrn
© STA, 2021