Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na menijih jeseniških gostiln odslej tudi Delavska malca

Jesenice, 23. septembra - Razvojna agencije Zgornje Gorenjske in Gornjesavski muzej Jesenice sta letos, ko Slovenija nosi naziv Evropska gastronomska regija, združila moči in v sodelovanju z jeseniškimi gostinci oblikovala skupni meni Delavska malca. Ta združuje jedi, ki so jih pred desetletji običajno jedli železarski delavci.

Jesenice, Občina Jesenice.
Predstavitev projekta Delavska malca.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Jesenice, Občina Jesenice.
Predstavitev projekta Delavska malca.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Jesenice, Občina Jesenice.
Predstavitev projekta Delavska malca.
V. d. direktorice Gornjesavskega muzeja Irena Lačen Benedičič, jeseniški župan Blaž Račič, direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eva Štravs Podlogar.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Jesenice, Občina Jesenice.
Predstavitev projekta Delavska malca.
Jeseniški župan Blaž Račič, direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eva Štravs Podlogar.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Jesenice, Občina Jesenice.
Predstavitev projekta Delavska malca.
Jeseniški župan Blaž Račič.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Špela Smolej Milat iz Gornjesavskega muzeja Jesenice je pojasnila, da so to jedi, pripravljene iz sestavin, ki so bile tedaj pri roki. Niso pa to zgolj avtohtono jeseniške jedi, temveč tudi tiste, ki so jih na Jesenice prinesli priseljenci s Primorske in republik bivše Jugoslavije.

Degustacija jedi bo potekala to soboto na Stari Savi, sicer pa bo odslej Delavsko malco mogoče najti tudi na menijih šestih jeseniških gostincev, je povedal Ambrož Černe iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske.

tzu/uk
© STA, 2021