Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 22. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je kilometrski zastoj na štajerski avtocesti med Vranskim in predorom Ločica proti Ljubljani ter dvokilometrski zastoj na dolenjski avtocesti med priključkoma Bič in Ivančna Gorica proti Ljubljani.

Promet je zaradi popoldanske prometne konice povečan tudi na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo do pol ure, vozniki tovornih vozil pa do eno uro. Na mejnem prehodu Obrežje čakajo vozniki tovornih vozil za vstop v državo več kot dve uri.

Na primorski avtocesti med priključkoma Senožeče in Divača so začeli s pripravljalnimi deli za sanacijo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno v noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro.

Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na cesti Domžale-Kamnik bo popolna zapora med 23. in 29. septembrom v Domžalah, med Karantansko in Ljubljansko cesto. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021