Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V DZ konec zakonodajne poti treh socialnih zakonov

Ljubljana, 22. septembra - V DZ se je končala zakonodajna pot novel zakonov o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, o javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu in o socialno varstvenih prejemkih, ki jih je predlagala Levica. Zakoni že na matičnem odboru niso dobili podpore, kljub temu so poslanske skupine predstavile svoja stališča do zakonov.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri obravnavajo predlog zakona o debirokratizaciji ter ponovno odločali o noveli zakona o avdiovizualnih medijskih medijskih storitvah.
Predsednica odbora DZ za kulturo in poslanka Levice Violeta Tomić.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

V imenu predlagateljev novel je Miha Kordiš opozoril, da so enostarševska gospodinjstva ena od najbolj ranljivih skupin, saj pod pragom tveganja revščine živi vsaka peta takšna družina. Napovedal je, da bodo nadaljevali prizadevanja za ureditev preživnin.

Postopek do prejema nadomestila preživnine mora biti hiter in enostaven. Po mnenju vlade takšen tudi je, saj se v primeru neplačila relativno hitro z uporabo elektronske izvršbe pride do nadomestila, meni Lidija Ivanuša iz SDS.

vi/apo/apo
© STA, 2021