Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Biden na GS ZN: ZDA zavezane boju za človeško dostojanstvo po vsem svetu

New York, 21. septembra - Predsednik ZDA Joe Biden je danes v svojem prvem govoru na Generalni skupščini ZN dejal, da se svet sooča z izjemnimi krizami, vendar tudi izjemnimi priložnostmi, ki jih je mogoče izkoristiti samo s sodelovanjem. Zavrnil je reševanje sporov z vojaško silo in poudaril, da so ZDA zavezane boju za človeško dostojanstvo po vsem svetu.

ZDA, New York.
Ameriški predsednik Joe Biden je v svojem prvem nagovoru Generalni skupščini ZN dejal, da se svet sooča z izjemnimi krizami vendar tudi izjemnimi priložnostmi, ki jih je potrebno izkoristiti s sodelovanjem. Zavrnil je reševanje sporov z vojaško silo in zavezal ZDA boju za človeško dostojanstvo po vsem svetu.
Foto: dpa/STA

Zagotovil je, da bodo ZDA sodelovale v boju proti sedanji in morebitnim prihodnjim pandemijam ter podprle človeško dostojanstvo, človekove pravice. Zavrnile bodo teptanje in sprevračanje univerzalnih načel v gonji za golo politično moč, je dejal.

Uspeh ZDA je povezal z uspehom drugih držav, poudaril potrebo po sodelovanju s partnerji in dejal, da obnavljajo zavezništva, ki so bistvena za ameriško varnost in blaginjo, kot je zveza Nato in sodelovanje z EU, obenem pa gradijo nova.

blm/rp/vb/blm
© STA, 2021