Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 20. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste žival na cestišču ovira promet na dolenjski avtocesti med priključkom Bič in pokritim vkopom Medvedjek proti Obrežju.

Dva kilometra dolg zastoj tovornih vozil je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Na mejnem prehodu Starod je za tovorna vozila pri vstopu čakalna doba do pol ure, na mejnem prehodu Obrežje približno eno uro, na mejnem prehodu Gruškovje pa eno uro in pol.

V noči na četrtek in petek, med 20. in 5. uro., bo na gorenjski avtocesti promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno.

Med 21. in 29. septembrom bo v Domžalah, na cesti Domžale-Kamnik, med Karantansko in Ljubljansko cesto popolna zapora. Obvoz bo po Ljubljanski in Rojski cesti.

V Ljubljani poteka obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala v več fazah med severno obvoznico in predorom Šentvid, najprej proti Medvodam, zaprt bo en prometni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na odsekih Senožeče-Gabrk-Divača, v obeh smereh, bodo zaradi izvedbe novega sredinskega prehoda in pripravljalnih del na kasnejšo zaporo polovice avtoceste, zaprt en prometni pas.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021