Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 19. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče promet oviran na gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Podtabor proti Karavankam.

Zastoj, dolg dva kilometra, je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za voznike, namenjene proti Kranjski Gori, je možen izvoz Jesenice/vzhod, Lipce.

Na štajerski avtocesti je zaradi okvare vozila promet oviran med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica/jug proti Mariboru. Na hitri cesti skozi Maribor je zaradi živali na vozišču promet oviran med priključkom Maribor/center in krožiščem Pesnica proti Šentilju.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Slovenska vas in Zavrč čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo približno pol ure.

Do 21. ure na slovenskih cestah velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V Ljubljani poteka obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala v več fazah med severno obvoznico in predorom Šentvid, najprej proti Medvodam, zaprt bo en prometni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana/zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim zaradi del promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021