Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Rusiji se zapirajo volišča, udeležba pri 45 odstotkih

Moskva, 19. septembra - V Rusiji se postopoma zapirajo volišča, na katerih volivci od petka volijo predstavnike na parlamentarnih, regionalnih in občinskih volitvah. Po podatkih državne volilne komisije v Moskvi je do 18. ure po krajevnem času svoj glas oddalo nekaj več kot 45 odstotkov volilnih upravičencev.

Rusija, Moskva.
V Rusiji je danes zadnji in odločilni dan parlamentarnih, regionalnih, lokalnih in drugih volitev, ki so se začele v petek. Po pričakovanjih bo znova prepričljivo zmagala vladajoča Enotna Rusija, kar bo še dodatno utrdilo položaj ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Foto: Xinhua/STA

Volišča so se najprej zaprla v regijah na ruskem Daljnem vzhodu. Kot zadnja se bodo ob 20. uri po srednjeevropskem času zaprla volišča v ruski eksklavi Kaliningrad.

Kljub pričakovani zmagi vladajoče Enotne Rusije privrženci zaprtega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega upajo, da bo njihov poziv k podpori kandidatov, ki imajo največ možnosti proti kandidatom Kremlja, obrodil sadove. Volitve so zaznamovali očitki o številnih volilnih kršitvah.

sg/ms/jav/sg
© STA, 2021