Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 19. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji; za voznike namenjene proti Kranjski Gori je možen izvoz Jesenice/vzhod. Zastoji so tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo več kot dve uri, na Gruškovju eno do dve uri, na Obrežju pol ure, na Jelšanah pa čakajo pol ure tako pri vstopu, kot izstopu iz države.

Do 21. ure na slovenskih cestah velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V Ljubljani poteka obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala v več fazah med severno obvoznico in predorom Šentvid, najprej proti Medvodam, zaprt bo en prometni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana/zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim zaradi del promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021