Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 18. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se zaradi zastojev in čakalnih dob na mejnih prehodih velja pozanimati o stanju na cestah, preden se odpravite na pot.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani ter med priključkom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj v dolžini tri kilometre in pol. Za voznike, namenjene proti Kranjski Gori je možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.
Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji občasno nastane krajši zastoj.

Na mejnem prehodu Gruškovje se za vstop v državo z osebnim vozilom čaka več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Dobovec se za vstop v državo z osebnim vozilom čaka do pol ure.
Na mejnem prehodu Jelšane se za vstop v državo z osebnim vozilom prav tako čaka do pol ure.

Zaradi triatlona bodo jutri, med 8. in 17. uro, na več cestah med Izolo in Kozino številne delne in popolne zapore. V tem času bosta na primorski avtocesti zaprta tudi priključka Bertoki in Črni Kal. V času popolnih zapor bo urejen obvoz.

V Ljubljani poteka obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala v več fazah med severno obvoznico in predorom Šentvid, najprej proti Medvodam, zaprt bo en prometni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.
Na primorski avtocesti je na priključku Vrhnika zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.
Na dolenjski avtocesti je zaradi del med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021