Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 12. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprt prehitevalni pas na primorski avtocesti med Razdrtim in Postojno, pred počivališčem Studenec, proti Ljubljani. Nastal je zastoj. Možen je obvoz na cesti Senožeče-Postojna.

Regionalna cesta Šentrupert-Vransko-Trojane je pri Vranskem, pri nakupovalnem centru, zaprta. Obvoz za osebna vozila po lokalni cesti skozi Vransko. Zaprti sta tudi cesti Škofja Loka-Železniki v naselju Selca in lokalna cesta Gabrje pri Jančah-Janče.

Promet je povečan na primorski avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani. Zastoji nastajajo na posameznih odsekih med Senožečami in Ljubljano. Potovalni čas se podaljša za dobre pol ure. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj dolg en kilometer in pol. Pred prelazom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo. Dva kilometra dolg zastoj je nastal še na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Gneča je tudi na cestah Pesnica-Šentilj, pred mejnim prehodom Šentilj, Bohinj-Bled-Lesce, Šmarje-Koper ter Lucija-Izola.

Osebna vozila morajo pri vstopu v državo na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje čakati eno uro in 30 minut, na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje in Sočerga pa do dve uri. Ravno tako morajo za izstop iz države na mejnem prehodu Jelšane čakati do 30 minut.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je speljan preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Danes bo do 19. ure zaprta cesta Ruše-Puščava, v Rušah.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021