Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 12. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprt vozni pas na primorski avtocesti pred Uncem proti Kopru. Nastal je zastoj dolg en kilometer. Zaprta je tudi cesta Škofja Loka-Železniki je v naselju Selca.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal zastoj dolg dva kilometra. Za voznike, namenjene proti Kranjski Gori, je možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Pred prelazom Ljubelj proti Avstriji, predor občasno zapirajo. Zastoj dolg dva kilometra je tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Gneča je še na cestah Jelšane-mejni prehod Jelšane, Pesnica-Šentilj, pred mejnim prehodom Šentilj ter Lucija-Izola.

Zaradi okvare vozila na dolenjski avtocesti je promet oviran med Novim mestom zahod in Karteljevim proti Ljubljani.

Vozniki osebnih vozil morajo za vstop v državo na mejnih prehodih Sečovlje, Metlika in Gruškovje čakati eno do dve uri. Na mejnih prehodih Dragonja in Jelšane je čakalna doba več kot dve uri. Pri izstopu iz države osebna vozila na prehodih Dragonja in Gruškovje čakajo do 30 minut, na mejnem prehodu Jelšane pa do dve uri.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Danes bo do 19. ure zaprta cesta Ruše-Puščava, v Rušah.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021