Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Beneški zlati lev francoskemu filmu L'evenement v režiji Audrey Diwan

Benetke, 11. septembra - Zlatega leva za najboljši film na 78. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah je dobil francoski film L'evenement v režiji Audrey Diwan. Dogajanje filma je postavljeno v 60. leta minulega stoletja v Franciji in pripoveduje zgodbo mlade ženske, ki tvega zapor, ko poskuša narediti splav.

Italija, Benetke.
V Benetkah se bo danes s podelitvijo nagrad sklenil 78. mednarodni filmski festival. Letos je na Mostri zastopanih skoraj 60 držav. Za zlatega leva za najboljši film se poteguje 21 filmov, zlata leva za življenjsko delo pa so namenili Robertu Benigniju in Jamie Lee Curtis.
Foto: Xinhua/STA

Srebrni lev, velika nagrada žirije, je na nocojšnji podelitvi pripadla italijanskemu filmu E' stata la mano di Dio v režiji Paola Sorrentina, srebrnega leva za režijo je prejela Jane Campion za film The Power of the Dog, nagrado za scenarij pa Maggie Gyllenhaal za film The Lost Daughter, ki ga je tudi režirala.

Za najboljšo igralko je obveljala Penelope Cruz za vlogo v filmu Madres paralelas, med igralci pa je slavil John Arcilla za vlogo v filmu On the Job: The Missing 8.

Posebno nagrado žirije je prejel Il Buco režiserja Michelangela Frammartina.

mce/tv/mce
© STA, 2021