Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Franciji zaradi ukrepanja v pandemiji postopek proti nekdanji zdravstveni ministrici

Pariz, 11. septembra - V Franciji je pristojno sodišče v zvezi z ukrepanjem v pandemiji covida-19 včeraj uvedlo uradno preiskavo proti nekdanji zdravstveni ministrici Agnes Buzyn. Postopek se osredotoča na očitke ogrožanja življenja drugih.

Francija, Pariz.
V Franciji je pristojno sodišče v zvezi z ukrepanjem v pandemiji covida-19 v petek uvedlo uradno preiskavo proti nekdanji zdravstveni ministrici Agnes Buzyn. Postopek se osredotoča na očitke "ogrožanja življenja drugih".
Foto: dpa/STA

Ministrica, ki je bila na položaju od maja 2017 do februarja 2020, je bila včeraj zaslišana in je to priložnost kot možnost, da pojasni svoje stališče in resnico.

Uvedba postopka proti njej pomeni, da so preiskovalci našli prepričljive indice za kršitve pri ravnanju ministrice. Če bodo v nadaljevanju postopka našli zadostne dokaze, lahko ta na koncu vodi v sojenje.

V ozadju so predhodne preiskave iz julija 2020, ki so poleg nje zajele še njenega naslednika Olivierja Verana in nekdanjega premierja Edouarda Philippa. V prihodnjih tednih naj bi bil na zaslišanje na sodišče vabljen tudi Veran.

spo/blm/spo
© STA, 2021