Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 10. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na južni ljubljanski obvoznici med izvozom in uvozom Ljubljana jug zaprt prehitevalni pas proti Malencam.

Na južni ljubljanski obvoznici je promet oviran med počivališčem Barje in priključkom Ljubljana Vič proti Kozarjam. Promet je oviran tudi na štajerski avtocesti na izvozu Šentrupert iz smeri Ljubljane. Na vzhodni ljubljanski obvoznici je na izvozu Ljubljana, Zaloška cesta iz smeri Zadobrove, oviran promet zaradi razsutega peska.

Zastoj dolg štiri kilometre je nastal na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na primorski avtocesti je med Uncem in Brezovico proti Ljubljani upočasnjen promet z občasnimi zastoji na posameznih odsekih. Potovalni čas se podaljša za približno 30 minut. Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti in zahodni ljubljanski obvoznici od predora Šentvid proti Kozarjam in naprej na primorsko avtocesto do Brezovice proti Primorski. Potovalni čas se podaljša za približno 20 minut. Gneča je še na južni ljubljanski obvoznici od priključka Ljubljana jug do razcepa Kozarje proti Primorski, potovalni čas se podaljša za približno 30 minut. Zaradi gneče na južni ljubljanski obvoznici od priključka Ljubljana Vič do razcepa Malence ter naprej na dolenjsko avtocesto do Šmarja Sap se potovalni čas se podaljša za približno 20 minut. Zastoj dolg en kilometer in pol je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Zaradi popoldanske prometne konice je promet upočasnjen tudi na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Vozniki osebnih vozil morajo pri vstopu v državo na mejnem prehodu Obrežje čakati do 30 minut, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pa do dve uri. Za izstop iz države morajo osebna vozila na mejnem prehodu Petrina čakati do 30 minut, na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pa približno eno uro. Tovorna vozila za izstop iz države na mejnem prehodu Gruškovje čakajo do ene ure.

Cesta Rače-Kidričevo bo pri Brunšviku zaprta danes do 16. ure zaradi vzdrževalnih del.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici bo v soboto, 11. septembra, med 7. in 17. uro, zaprt priključek Zaloška cesta proti Golovcu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Cesta Plave-Gonjače bo zaprta med 14. in 22. uro zaradi avtomobilistične prireditve.

V nedeljo, 12. septembra, bo zaradi prireditve med 5. in 19. uro zaprta cesta Ruše-Puščava v Rušah.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021