Marprom od danes izdaja brezplačne vozovnice Slovenija

Maribor, 10. septembra - Mariborski Marprom je danes na glavni avtobusni postaji pričel z izdajo vozovnic Slovenija za
upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in starejše od 65 let, ki bodo tem kategorijam potnikov od 1. oktobra omogočale brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Ugodnost velja ne glede na kraj bivanja potnika.

Maribor.
Avtobusi Marproma.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili iz javnega podjetja, ki v Mariboru skrbi za mestni potniški promet, morajo uporabniki za pridobitev brezplačne vozovnice najprej izpolniti vlogo, ki je dostopna na njihovi spletni strani.

Ob oddaji natisnjene in izpolnjene vloge morajo na blagajni avtobusne postaje predložiti osebno izkaznico in poravnati strošek kartice integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) v višini tri evre.

Izdano kartico je mogoče takoj uporabiti za brezplačen prevoz z medkrajevnim potniškim prometom, brezplačna vozovnica za mestni avtobusni promet pa se bo aktivirala samodejno po 1. oktobru ob prvi uporabi na čitalniku vozovnic na avtobusu.

Dosedanjim imetnikom brezplačnih vozovnic IJPP za medkrajevni promet za pridobitev vozovnice za mestni avtobusni promet ni treba storiti ničesar, saj bo obstoječa kartica avtomatsko nadgrajena še z vozovnico za mestni promet. Vozovnice bodo veljale do konca avgusta naslednje leto, so še dodali v Marpromu.

gm/jb
© STA, 2021