Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 9. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg pet kilometrov. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Jesenice/vzhod, Lipce. Zastoj je tudi na vzporedni cesti skozi Jesenice.

Na primorski avtocesti je med Uncem in Brezovico proti Ljubljani upočasnjen promet z občasnimi zastoji. Potovalni čas se podaljša za 20 do 30 minut.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo osebna vozila pri vstopu v Slovenijo eno do dve uri, pri izstopu do 30 minut, tovorna vozila čakajo pri vstopu uro in pol. Na mejnem prehodu Jelšane čakajo osebna vozila pri vstopu eno do dve uri. Na mejnem prehodu Obrežje čakajo pri vstopu osebna vozila do eno uro, tovorna vozila pa do 30 minut.

Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaradi del zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Do konca septembra do zaradi del zaprta cesta Dobruška vas-Šentjernej, med Dobruško vasjo in Dobravo pri Škocjanu.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021