Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 8. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče promet na regionalni cesti Bled-Bohinjska Bistrica, med Sotesko in Nomenjem, urejen izmenično enosmerno.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg okoli pet kilometrov. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice/vzhod.

Zastoj je tudi na cestah Jesenice-Hrušica in Lesce-Bled.

Zaradi okvarjenih vozil je zaprt počasni pas na primorski avtocesti pred Logatcem proti Kopru ter pred Senožečami proti Ljubljani.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo pri vstopu v Slovenijo osebna vozila do eno uro, tovorna vozila več kot dve uri. Na mejnem prehodu Obrežje čakajo pri vstopu v Slovenijo osebna vozila do 30 minut, tovorna vozila več kot dve uri. Čakalna doba za osebna vozila je tudi na mejnem prehodu Jelšane, kjer čakajo do 30 minut pri vstopu in izstopu, ter na mejnem prehodu Sečovlje, kjer čakajo do 30 minut pri izstopu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaradi del zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Danes in v četrtek bo vsak dan med 7. in 19. uro zaprta cesta Grm-Bič, v Radohovi vasi.

Do konca septembra bo zaprta cesta Dobruška vas-Šentjernej, med Dobruško vasjo in Dobravo pri Škocjanu.

Do 22. decembra bo zaradi gradnje nadomestnega mostu zaprta cesta Slovenske Konjice-Oplotnica, na Konjiški cesti v Oplotnici. Obvoz za osebna, intervencijska in tovorna vozila do sedem ton in pol bo po lokalnih cestah, za težja vozila pa preko Slovenskih Konjic.

Cesta Sodražica-Hrib bo pri Hribu-Loškem Potoku zaprta do konca decembra zaradi rekonstrukcije ceste. Obvoz za osebna vozila bo po lokalnih cestah skozi Mali Log in Retje, za tovorna vozila pa preko Sodražice.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021