Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska občina v izgradnjo novih 24 kilometrov kanalizacije

Maribor, 8. septembra - Mestna občina Maribor začenja z izgradnjo 24 kilometrov kanalizacijskega omrežja na območju Limbuša, Laznice, Peker, Hrastja, Malečnika, Trčove in Kamniške grabe. Župan Saša Arsenovič je ob današnjem podpisu pogodbe z izvajalcem Nigradom zagotovil, da bo ta nova kanalizacija zgrajena najkasneje do konca leta 2023.

Maribor.
Podpis pogodbe z izvajalcem del za projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave v Mestni občini Maribor, ki sta jo podpisala mariborski župan Saša Arsenovič in direktor podjetja Nigrad Matjaž Krevelj.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Za projekt, vreden okoli 11 milijonov evrov, je občina prejela sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj v vrednosti okoli pet milijonov evrov.

Gradbena dovoljenja za gradnjo skupno več kot 24 kilometrov kanalizacije je občina pridobila jeseni lani. Z novo komunalno infrastrukturo bodo na javno infrastrukturo odvajanja odpadnih voda na novo priključili okoli 3508 stalnih prebivalcev, katerih komunalna odpadna voda se je doslej odvajala neposredno v okolje ali v greznice.

ase/zc
© STA, 2021