Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 8. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet povečan v smeri večjih mest in na mestnih obvoznicah. Upočasnjen promet je med drugim na primorski avtocesti mimo Vrhnike proti Ljubljani, na štajerski avtocesti iz smeri Lukovice proti Ljubljani ter na cesti Pijava Gorica-Škofljica-Lavrica.

Zaradi pnevmatike je promet oviran na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem vzhod proti Ljubljani.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za tovorna vozila pri vstopu v državo čakalna doba eno uro.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Do konca septembra bo med Dobruško vasjo in Dobravo pri Škocjanu zaprta cesta Dobruška vas-Šentjernej.

Do 22. decembra bo v Oplotnici na Konjiški cesti zaradi gradnje nadomestnega mostu zaprta cesta Slovenske Konjice-Oplotnica. Obvoz za osebna, intervencijska in tovorna vozila do sedem ton in pol je po lokalnih cestah, za težja vozila pa preko Slovenskih Konjic.

Do konca decembra bo pri Hribu-Loškem Potoku zaradi rekonstrukcije ceste zaprta cesta Sodražica-Hrib. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah skozi Mali Log in Retje, za tovorna vozila pa preko Sodražice.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021