Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 5. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče pri Zapogah zaprta regionalna cesta Zbilje - Vodice.

Na primorski avtocesti je na posameznih odsekih promet zgoščen.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji približno štiri kilometre dolg zastoj. Proti Kranjski Gori je priporočena uporaba izvoza Jesenice vzhod, Lipce.

Pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji je približno kilometer dolg zastoj.

Na mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja vozniki osebnih vozil za vstop v Slovenijo čakajo uro in pol, za izstop pa do pol ure. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo do ene ure za vstop ter do pol ure za izstop iz države. Na mejnem prehodu MEtlika je do polurna čakalna doba pri vstopu, na mejnem prehodu Jelšane pa osebna vozila čakajo do pol ure tako pri vstopu kot izstopu iz Slovenije.

Na cesti Portorož - Izola ter na cesti Tržič - Ljubelj občasno zapirajo predor zaradi varnosti.

Na štajerski avtocesti bo do 1. oktobra zaradi del promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta zaradi del na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet zaradi del urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Do 20. ure bo zaradi prireditve zaprta cesta Čatež-Mokrice pri Prilipah.

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021