Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 5. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi požara na koncu izolske obvoznice proti Portorožu zaprta hitra cesta Koper - Izola. Obvoz je možen skozi Izolo.

Na dolenjski avtocesti je zaradi prometne nesreče pred Višnjo Goro proti Novemu mestu zaprt vozni pas.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji približno pet kilometrov dolg zastoj. Za proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji je približno kilometer dolg zastoj.

Na mejnem prehodu Jelšane vozniki osebnih vozil pri vstopu čakajo do ene ure, pri izstopu pa do dveh ur. Na mejnem prehodu Gruškovje do dve uri pri vstopu ter do pol ure pri izstopu, na mejnem prehodu Metlika do ene ure pri vstopu in do pol ure pri izstopu, na mejnem prehodu Obrežje do ene ure pri vstopu ter na mejnem prehodu Starod do ene ure pri vstopu in do pol ure pri izstopu iz Slovenije.

Na cesti Portorož - Izola ter na cesti Tržič - Ljubelj občasno zapirajo predor zaradi varnosti.

Na štajerski avtocesti bo do 1. oktobra zaradi del promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta zaradi del na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet zaradi del urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Do 20. ure bo zaradi prireditve zaprta cesta Čatež-Mokrice pri Prilipah.

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021