Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 5. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti pred Uncem proti Kopru zaprt prehitevalni pas. Nastal je približno kilometer dolg zastoj.

Čakalna doba za osebna vozila je na mejnih prehodih Gruškovje pri vstopu v Slovenijo do 30 minut, pri izstopu do eno uro, Dragonja pri vstopu do 30 minut ter Jelšane do 30 minut pri vstopu in izstopu.

Na štajerski avtocesti bo do 1. oktobra zaradi del promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta zaradi del na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet zaradi del urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Prireditve

Med 14. in 16. uro bo zaradi triatlona približno eno uro zaprta cesta Bled-Bohinjska Bistrica-Ukanc.

Do 20. ure bo zaradi prireditve zaprta cesta Čatež-Mokrice pri Prilipah.

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021