Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 4. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je približno dva kilometra dolg zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji. Voznikom, ki vozijo proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Čakalne dobe so na mejnih prehodih Jelšane, Sečovlje, Starod, Dragonja in Gruškovje.

Na štajerski avtocesti bo zaradi del do 1. oktobra promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Cesta čez Vršič bo danes zaradi prireditve zaprta med 10.30 in 13.30 ter med 15. in 18.30.

Cesta Bled-Bohinjska Bistrica-Ukanc bo približno eno uro zaprta v nedeljo med 14. in 16. uro zaradi triatlona.

Na cesti Sorica-Bohinjska Bistrica bodo med 8.45 in in 11.30 kratkotrajne popolne zapore, med 15 minut in eno uro.

Na cesti Čatež-Mokrice bo pri Prilipah cesta zaprta v soboto med 7. in 21. uro ter v nedeljo med 7. in 20. uro.

Popolne zapore bodo tudi v Ljubljani v okolici Rožnika v soboto med 8. in 9.30 ter v Kozini v noči na nedeljo med 16. in 5 uro.

Po Sloveniji je danes omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rbi/rbi
© STA, 2021