Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pred Karavankami daljši zastoj osebnih vozil

Kranj/Ljubljana, 3. septembra - Pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal več kot štiri kilometre dolg zastoj osebnih vozil. Svetujejo izvoz Radovljica, za Kranjsko Goro pa izvoz Jesenice vzhod. Zastoji so tudi na cesti Lesce-Bled. Policisti pozivajo k previdnosti, prilagojeni hitrosti in ustrezni varnostni razdalji. Večjo gnečo in zastoje pričakujejo preko celega vikenda.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Tako je proti Kopru od Rudnika na južni ljubljanski obvoznici ter od Tomačevega na severni obvoznici mimo Brda do Brezovice zamuda od 30 do 40 minut.

Na primorski avtocesti med Postojno in razcepom Kozarje na posameznih odsekih proti Ljubljani je zamuda okoli 30 minut.

Iz smeri Ljubljane proti Vrhniki so zastoji tudi na regionalnih in lokalnih cestah, od Ljubljane do Brezovice ter pred Vrhniko proti Kopru.

Zastoj vozil je tudi na ljubljanski južni obvoznici med Vičem in razcepom Malence proti Dolenjski in vzhodni obvoznici.

Zaradi nesreče je na ljubljanski vzhodni obvoznici med Zaloško in Industrijsko cono Moste proti Zadobrovi zaprt prehitevalni pas.

Tudi na primorski avtocesti med razcepom Srmin in predorom Dekani proti Ljubljani je zaprt desni pas.

Štajerska avtocesta je ponovno odprta pred predorom Trojane proti Mariboru, še vedno je zastoj.

Na Policijski upravi Kranj voznike opozarjajo, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

vi/apo
© STA, 2021