Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 3. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je ponovno odprta štajerska avtocesta pred predorom Trojane proti Mariboru. Še vedno ostaja daljši zastoj.

Zaradi prometne nesreče je na ljubljanski vzhodni obvoznici med Zaloško in Industrijsko cono Moste proti Zadobrovi zaprt prehitevalni pas.

Na gorenjski avtocesti med Povodjem in priključkom Vodice proti Karavankam so odstranili posledice prometne nesreče, še vedno je zastoj.

Vozniki naj med ustavljenima kolonama pustijo dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Zastoj je proti Kopru od Rudnika na južni obvoznici ter od Podutika na zahodni obvoznici do Brezovice, potovalni čas se podaljša za 30-40 minut.

Na primorski avtocesti med Uncem in razcepom Kozarje so na posameznih odsekih v smeri proti Ljubljani nastali zastoji, potovalni čas se podaljša za okoli 20 minut.

Iz smeri Ljubljane proti Vrhniki so zastoji tudi na regionalnih in lokalnih cestah, od Ljubljane do Brezovice ter pred Vrhniko proti Kopru.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal štiri kilometre dolg zastoj. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Jesenice vzhod.

Na cesti Lesce-Bled je zastoj.

Promet je zaradi popoldanske prometne konice povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah.

Vozniki osebnih vozil čakajo za izstop iz države na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja, Jelšane, Petrina in Starod do pol ure. Prav tako pol ure čakajo za vstop v državo vozniki osebnih vozil in vozniki tovornih vozil na mejnem prehodu Gruškovje

Cesta čez Vršič bo v soboto zaradi prireditve zaprta med 10.30 in 13.30 ter med 15. in 18.30.

Cesta Bled-Bohinjska Bistrica-Ukanc bo v nedeljo zaradi triatlona približno eno uro zaprta med 14. in 16. uro.

Na cesti Sorica-Bohinjska Bistrica bodo zaradi prireditve med 8.45 in in 11.30 kratkotrajne popolne zapore, potovalni čas se zato podaljša od 15 minut do ene ure.

Na cesti Čatež-Mokrice bo pri Prilipah cesta zaradi prireditve zaprta v soboto med 7. in 21. uro ter v nedeljo med 7. in 20. uro.

Popolne zapore bodo tudi v Ljubljani v okolici Rožnika v soboto med 8. in 9.30 ter v Kozini v noči na nedeljo med 16. in 5 uro.

Do 1. oktobra bo na štajerski avtocesti promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim zaradi del promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021