Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gostinci in turizem v skupno promocijo Kranja kot trajnostne gastronomske destinacije

Kranj, 5. septembra - Zavod za turizem in kulturo Kranj ter Mestna občina Kranj danes pripravljata poseben kulinarični trajnostni dogodek Kranjska dolga miza. Na dogodku, na katerem bodo merili tudi ogljični odtis, bodo kuharji kranjskih restavracij pred očmi gostov pripravljali jedi iz lokalnih sestavin.

Ljubljana.
Kulinarika, kuhanje, hrana.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kranjska dolga miza je en izmed prvih rezultatov sodelovanja na področju razvoja trajnostnega gastronomskega turizma v Kranju. V letošnjem, za gostinske ponudnike negotovem letu, so se namreč želje po povezovanju kuharskih mojstrov in njihovo skupno promocijo v Kranju okrepile, je pojasnil direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj Klemen Malovrh.

V Kranju se že nekaj let trudijo, da bi bila destinacija čim bolj trajnostno naravnana in v to smer peljejo tudi kulinariko.

tzu/zc
© STA, 2021