Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 3. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas med Framom in Slivnico proti Mariboru, nastal je štirikilometrski zastoj. Z osebnim vozilom lahko vozniki avtocesto zapustijo že na priključku Slovenska Bistrica/sever.

Na primorski avtocesti je med Brezovico in Vrhniko proti Kopru zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas. Zastoji nastajajo zastoji v obe smeri.

Zastoji so pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Na mejnem prehodu Dragonja čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo več kot dve uri (pri izstopu pol ure), na Jelšanah eno do dve uri, na Gruškovju in Sečovljah pa pol ure. Vozniki tovornih vozil čakajo na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje pri vstopu v Slovenijo pol ure.

Cesta čez Vršič bo v soboto zaradi prireditve zaprta med 10.30 in 13.30 ter med 15. in 18.30.

Cesta Bled-Bohinjska Bistrica-Ukanc bo v nedeljo zaradi triatlona približno eno uro zaprta med 14. in 16. uro.

Do 1. oktobra bo na štajerski avtocesti promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim zaradi del promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021