Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 2. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče regionalna cesta Trbonje-Vuhred v Vuzenici zaprta. Obvoz za osebni promet je čez Muto.

Zastoji, dolgi dva kilometra, so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji ter na štajerski avtocesti pred Dramljami proti Ljubljani.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Obrežje čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo eno do dve uri, na Sečovljah čakajo približno eno uro, na Jelšanah pa pol ure. Pri izstopu iz države čakajo vozniki osebnih vozil na Gruškovju eno uro, na Jelšanah pa pol ure. Vozniki tovornih vozil čakajo na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu eno uro.

Do 1. oktobra bo na štajerski avtocesti promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim zaradi del promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021