Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Velika Britanija s talibani začela pogovore o nadaljnji evakuaciji

London, 1. septembra - Velika Britanija je s talibani začela pogovore o varnem prehodu preostalih britanskih državljanov in afganistanskih sodelavcev iz Afganistana po tem, ko so talibani sredi avgusta prevzeli oblast v državi.

Velika Britanija, London.
Velika Britanija je s talibani začela pogovore o varnem prehodu preostalih britanskih državljanov in afganistanskih sodelavcev iz Afganistana po tem, ko so talibani sredi avgusta prevzeli oblast v državi. Pogovori potekajo v Dohi v Katarju.
Foto: dpa/STA

Britanska vlada je potrdila, da se sestanka s predstavniki talibanov v Dohi udeležuje predstavnik britanskih oblasti, da bi poudaril pomen varnega prehoda iz Afganistana za britanske državljane in tiste Afganistance, ki so sodelovali z britanskimi oblastmi.

Glede na navedbe britanskega obrambnega ministrstva, v državi ostaja med 150 in 250 ljudi z družinami, ki so upravičeni do evakuacije.

Med več kot 15.000 ljudmi, ki jih je od sredine avgusta iz Afganistana evakuirala Velika Britanija, je bilo nekaj več kot 8000 Afganistancev. Britanska vlada je zagotovila, da jim bo v Veliki Britaniji dovoljeno ostati za nedoločen čas.

mde/spo
© STA, 2021