Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 1. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na vipavski hitri cesti med pokritim vkopom Rebrnice 1 in razcepom Nanos oviran promet na prehitevalnem pasu, naprej tudi na voznem pasu proti Kopru.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Megla ponekod zmanjšuje vidljivost.

Začenja se novo šolsko leto. Še posebej naj bodo vozniki previdni v okolici vrtcev in šol. Vračajo se tudi jutranje in popoldanske prometne konice na cestah proti večjim mestom in na mestnih obvoznicah. Pričakovani so daljši čas potovanja.

Na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v Slovenijo eno uro.

Na štajerski avtocesti odstranjujejo zaporo med priključkoma Dramlje in Celje/vzhod. Začela pa se bodo dela v trojanskih predorih. Med 1. septembrom in 1. oktobrom, predvidoma med 19. in 6. uro zjutraj, bo proti Mariboru promet potekal po enem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in uvoz Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021