Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 31. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se vračajo jutranje in popoldanske prometne konice na cestah proti večjim mestom in na mestnih obvoznicah, zato gre pričakovati daljši čas potovanja. Ob začetku novega šolskega leta pozivajo k pazljivi in upočasnjeni vožnji v okolici vrtcev in šol.

Posledice nesreče na severni ljubljanski obvoznici v razcepu Koseze iz smeri Dravelj proti Šentvidu so odstranjene.
Na regionalni cesti Zagorje-Most čez Savo je na mostu čez Savo promet zaradi nesreče urejen izmenično enosmerno.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal zastoj v dolžini treh kilometrov. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.
Na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem vzhod je pred delovno zaporo proti Ljubljani nastal zastoj v dolžini treh kilometrov. Potovalni čas se podaljša za približno 5 minut.

Na mejnem prehodu Gruškovje je pri vstopu v državo čakalna doba z osebnim vozilom do ene ure, s tovornim vozilom pa eno do dve uri.
Na mejnem prehodu Obrežje je pri vstopu v državo čakalna doba z osebnim vozilom pol ure, s tovornim vozilom pa več kot dve uri.

Predvidoma 1. septembra bodo na štajerski avtocesti odstranili zaporo med priključkoma Dramlje in Celje vzhod, začela pa se bodo dela v trojanskih predorih. Med 1. septembrom in 1. oktobrom, predvidoma med 19. in 6. uro zjutraj, bo proti Ljubljani promet potekal po enem pasu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprti so izvoz Obrežje, Mokrice, počivališče Mokrice in uvoz Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021