Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Neznani voznik v osebnem vozilu prevažal 13 Pakistancev

Celje, 31. avgusta - Na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim je včeraj zjutraj zaradi okvare obstalo osebno vozilo. Celjska policista sta ob prihodu na kraj dogodka ugotovila, da je voznik, ko je opazil, da se je vozilo pokvarilo, pobegnil. V vozilu je ostalo 13 državljanov Pakistana, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo.

Celje.
Na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim je v ponedeljek zjutraj zaradi okvare obstalo osebno vozilo. Celjska policista sta ob prihodu na kraj dogodka ugotovila, da je voznik, ko je opazil, da se je vozilo pokvarilo, pobegnil. V vozilu je ostalo 13 državljanov Pakistana, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo.
Foto: PU Celje

Po navedbah celjske policije je voznik Pakistance naložil na Hrvaškem in jih ilegalno pripeljal v Slovenijo. Namenjeni so bili v Italijo. Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga nato odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli.

Državljane Pakistana so po izvedenih postopkih odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Voznika, ki jih je prevažal, pa policije še išče.

lpc/ago
© STA, 2021