Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 31. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se je zgodila nesreča na štajerski avtocesti med Dramljami in Celjem vzhod, na uvozu s počivališča Zima proti Ljubljani.

Zastoj dolg 500 metrov je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Na štajerski avtocesti pa je kilometer in pol dolg zastoj med Dramljami in Celjem vzhod, pred delovno zaporo proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti je okvara vozila med priključkom za Kranj proti Jesenicam.

Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Obrežje in Gruškovje. Na mejnem prehodu Dragonja čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno do dve uri. Na mejnem prehodu Jelšane čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno uro pri izstopu pa do pol ure. Na mejnem prehodu Dragonja čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno do dve uri. Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba za voznike osebnih vozil pri vstopu v državo eno uro, na mejnem prehodu Obrežje pa pol ure. Vozniki tovornih vozil čakajo na mejnem prehodu Obrežje dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje pa eno uro. Za izstop iz države čakajo vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje do pol ure.

Predvidoma 1. septembra bodo na štajerski avtocesti odstranili zaporo med priključkoma Dramlje in Celje vzhod.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprti so izvoz Obrežje, Mokrice, počivališče Mokrice in uvoz Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021