Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kandidati za nemškega kanclerja v prvem soočenju o Afganistanu in pandemiji

Berlin, 30. avgusta - V Nemčiji je sinoči potekalo prvo soočenje treh kanclerskih kandidatov - krščanskega demokrata Armina Lascheta, socialdemokrata Olafa Scholza in kandidatke Zelenih Annalene Baerbock. V veliki meri so se posvetili Afganistanu, pri čemer so se osredotočili na stanje nemške vojske, ki je po mnenju vseh treh podhranjena tako v finančnem smislu kot glede opreme.

Nemčija, Berlin.
V Nemčiji je v nedeljo potekalo prvo soočenje treh kanclerskih kandidatov - krščanskega demokrata Armina Lascheta, socialdemokrata Olafa Scholza in kandidatke Zelenih Annalene Baerbock. V veliki meri so se posvetili Afganistanu, pa tudi pandemiji, pri čemer se vsi trije želijo izogniti novemu zapiranju. Gledalce je najbolj prepričal Scholz.
Kandidat za kanclerja socialdemokratske stranke (SPD) Olaf Scholz.
Foto: Xinhua/STA

Glede epidemije covida-19 so se izrekli proti vnovičnemu zapiranju javnega življenja. So se pa razkrile razlike med njimi pri vprašanju cepljenja - Scholz in Laschet sta zavrnila možnost obveznega cepljenja za nekatere poklice, Baerbockova pa tega ni izključila kot možnost.

Glede na anketo med gledalci jih je 38 odstotkov najbolj prepričal Scholz, ki mu je s 37 odstotki tesno sledila Baerbockova, medtem ko je Laschetu svoj glas namenilo 22 odstotkov vprašanih.

spo/mlj/spo
© STA, 2021