Pregled - Slovenija, 29. 8. (nedelja)

Ljubljana, 29. avgusta - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v nedeljo, 29. avgusta.

LJUBLJANA - V soboto so ob 1396 PCR-testih potrdili 273 okužb z novim koronavirusom, je na Twitterju objavila vlada. Delež pozitivnih testov je znašal 19,6 odstotka. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je še naraslo na 418. V soboto sicer ni umrl noben bolnik s covidom-19.

KRŠKO - Predsednik SDS in premier Janez Janša je v soboto na regionalnem srečanju stranke v Leskovcu pri Krškem povedal, da SDS ne izključuje nikogar, da pa za sodelovanje v prihodnjih vladnih koalicijah postavlja nekatere vsebinske pogoje, kot so delo za skupno dobro in ne za lastne interese ter postavljanje interesov slovenskih ljudi v ospredje. Zaradi tega govora o odprtih mejah in migrantskih koridorjih ne more biti, so Janševe besede povzeli na spletni strani SDS.

LJUBLJANA - Tudi zadnjo avgustovsko nedeljo zaznamujejo čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Najdlje vozniki čakajo na Gruškovju, in sicer od ene do dve uri za vstop v Slovenijo ter do 30 minut za izstop. Do eno uro za vstop čakajo tudi na mejnih prehodih Jelšane in Obrežje, kažejo podatki prometno-informacijskega centra.

IZOLA - V Izoli se končuje 17. mednarodni filmski festival Kino Otok. Na letošnji izdaji so prikazali 34 celovečernih in 97 kratkih filmov. Festival je čudnim časom navkljub zabeležil dober odziv obiskovalcev, organizatorji pa so našteli tudi 130 festivalskih gostov, med katerimi so bili ustvarjalci, ki so med gledalce spremili svoje filme.

LJUBLJANA - S pestrim popoldanskim dogajanjem, ki ga uvaja performans v trajanju Siniše Labrovića Omara, se po desetih dneh, polnih dogodkov, sklepa 24. festival Mladi levi. Soselektorica festivala Mojca Jug je za STA izrazila veselje, da so, kljub izrednim okoliščinam zadnjega leta in pol, festival uspeli izpeljati točno tako, kot so si ga zamislili.

td/td
© STA, 2021