Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Orkan Ida z vetrovi do 240 kilometrov na uro dosegel Louisiano

New Orleans, 29. avgusta - Orkan Ida je dosegel ameriško zvezno državo Louisiana. Kot orkan četrte stopnje je zadel pristanišče Fourchon južno od mesta New Orleans, je sporočil ameriški nacionalni center za orkane. Spremlja ga veter, ki dosega hitrosti do 240 kilometrov na uro, so zapisali.

ZDA, New Orleans.
Orkan Ida je dosegel ameriško zvezno državo Louisiana. Kot orkan četrte stopnje je zadel pristanišče Fourchon južno od mesta New Orleans, je sporočil ameriški nacionalni center za orkane (NHC).
Foto: Twitter NHC

Tako močan orkan po navedbah centra na kopnem povzroči katastrofalno uničenje. Center je ob tem prebivalce posvaril pred obilnim deževjem in poplavami.

Ameriški predsednik Joe Biden je že včeraj napovedal napotitev več sto pripadnikov za odzivanje na izredne razmere na območje skupaj z zalogami hrane, vode in električnimi generatorji.

Louisiano je orkan Ida dosegel natanko 16 let po tistem, ko je uničujoči orkan Katrina prvič dosegel to zvezno državo. V orkanu Katrina, ki je poplavil 80 odstotkov New Orleansa, je življenje izgubilo več kot 1800 ljudi.

td/blm/sg/td
© STA, 2021