Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 29. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti oviran promet med Vrhniko in Brezovico, za priključkom Vrhnika, proti Ljubljani. Nastaja zastoj med Logatcem in Brezovico, zamuda je ocenjena na 15 minut.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji zastoj dolg približno osem kilometrov. Proti Kranjski Gori in za lokalni promet je možen izvoz Jesenice/vzhod oziroma Lipce.

Na štajerski avtocesti je med Celjem/vzhod in Dramljami proti Mariboru zastoj dolg približno kilometer in pol.

Zastoj je tudi na cesti Tržič-Ljubelj, pred predorom Ljubelj proti Avstriji. Občasno predor zaradi varnosti zapirajo.

Promet je povečan na primorski avtocesti iz smeri Kopra proti Ljubljani.

Čakalna doba za osebna vozila je na mejnih prehodih Gruškovje več kot dve uri pri vstopu, Obrežje uro in pol pri vstopu, do 30 minut pri izstopu, Metlika eno do dve uri pri vstopu, do 30 minut pri izstopu, Jelšane do eno uro pri vstopu, do 30 minut pri izstopu, Ormož do eno uro pri vstopu. Avtobusi čakajo pri vstopu dve uri na Gruškovju ter uro in pol na Obrežju.

Zaradi prireditve bo do polnoči zaprta cesta Ilirska Bistrica-Pivka, preko Knežaka. Cesta Petanjci-Murska Sobota bo v Tišini zaprta zaradi kolesarske prireditve do 18. ure.

Do 21. ure, na nekaterih primorskih cesta pa med do 22. ure, velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo zaradi del še danes zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu, pri avtocestnem priključku Ljubljana/jug.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021