Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 29. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg približno šest kilometrov. Proti Kranjski Gori in za lokalni promet je možen izvoz Jesenice/vzhod oziroma Lipce. Na mejnih prehodih so čakalne dobe.

Zastoj je tudi na štajerski avtocesti med Celjem/vzhod in Dramljami proti Mariboru, dolg je približno 500 metrov, ter pred Šentiljem proti Avstriji, dolg je približno dva kilometra.

Čakalna doba za osebna vozila je na mejnih prehodih Gruškovje več kot dve uri pri vstopu, Obrežje in Jelšane uro in pol pri vstopu, do 30 minut pri izstopu, Dragonja do 30 minut pri vstopu, eno do dve uri pri izstopu ter Metlika eno do dve uri pri vstopu in do 30 minut pri izstopu. Avtobusi čakajo pri vstopu na Gruškovju dve uri, na Obrežju pa uro in pol.

Zaradi prireditve bo do polnoči zaprta cesta Ilirska Bistrica-Pivka, preko Knežaka. Cesta Petanjci-Murska Sobota bo v Tišini zaprta zaradi kolesarske prireditve do 18. ure.

Do 21. ure, na nekaterih primorskih cesta pa med do 22. ure, velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo zaradi del še danes zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu, pri avtocestnem priključku Ljubljana/jug.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021