Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 29. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti pri priključku Arja vas v smeri Celja zaprt vozni pas.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji zastoj dolg približno en kilometer.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo osebna vozila pri vstopu v Slovenijo eno do dve uri, pri izstopu do 30 minut, avtobusi pa pri vstopu do eno uro. Na mejnih prehodih Dragonja in Obrežje čakajo osebna vozila pri vstopu v Slovenijo do 30 minut.

Zaradi prireditve bo do polnoči zaprta cesta Ilirska Bistrica-Pivka, preko Knežaka. Cesta Breg-Jurklošter bo med Bregom in Lisco zaprta zaradi prireditve med 10.25 in 11.25, cesta Petanjci-Murska Sobota pa bo v Tišini zaprta zaradi kolesarske prireditve od 9. do do 18. ure.

Do 21. ure, na nekaterih primorskih cesta pa med do 22. ure, velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo zaradi del še danes zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu, pri avtocestnem priključku Ljubljana/jug.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je oviran promet. Zaprt je priključek Tomačevo iz smeri Zadobrove proti Kosezam.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021