Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 28. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče oviran promet na južni ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje iz smeri Viča proti Brezovici. Zastoj sega na južno ljubljansko obvoznico do priključka Jug, zamuda je približno 45 minut.

Deset kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro in lokalni promet je možen izvoz Lesce. Zastoji so tudi na cesti skozi Jesenice ter proti Sloveniji zaradi česar občasno zapirajo predor.

Na Gorenjskem na prelazu Ljubelj občasno zapirajo predor proti Avstriji zaradi zastojev in nadzora potnikov.

Približno en kilometer dolg zastoj je na Štajerskem pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na štajerski avtocesti zaprt vozni pas v predoru Trojane zaradi okvare vozila proti Ljubljani.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba več kot dve uri, na mejnem prehodu Obrežje od ene do dve uri, na mejnem prehodu Slovenska vas do ene ure, na mejnih prehodih Jelšane in Metlika pa približno pol ure.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane in Metlika je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba do pol ure.

Do 21. ure bo zaradi avtomobilistične prireditve zaprta cesta Pivka-Knežak-Ilirska Bistrica, med Šembijami in Ilirsko Bistrico. Obvoz je po glavni cesti preko Ribnice.

V Ljubljani bo zaradi del danes in v nedeljo zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021