Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 28. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče zaprt vozni pas na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani. Tri kilometre dolg zastoj je med Slovenskimi Konjicami in Celjem, zamuda je pol ure.

Zastoj je na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez in na južni obvoznici od priključka Center poti Kopru, do Brezovice. Še proti Vrhniki je zgoščen promet. Zamuda dobre pol ure.

Deset kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti med Lescami in predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro in lokalni promet je možen izvoz Lesce. Zastoji so tudi na cesti skozi Jesenice. Tri kilometre dolg zastoj je tudi proti Sloveniji, zaradi česar občasno zapirajo predor.

Na Gorenjskem na prelazu Ljubelj občasno zapirajo predor proti Avstriji zaradi zastojev in nadzora potnikov.

Približno dva kilometra dolg zastoj je na Štajerskem pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Na mejnih prehodih Dragonja in Gruškovje je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba več kot dve uri, na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje in Sečovlje pa od ene do dve uri.

Na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje in Jelšane je za osebna vozila pri izstopu čakalna doba do ene ure, na mejnem prehodu Obrežje do pol ure, na mejnem prehodu Sečovlje pa od ene do dve uri.

Do 21. ure bo zaradi avtomobilistične prireditve zaprta cesta Pivka-Knežak-Ilirska Bistrica, med Šembijami in Ilirsko Bistrico. Obvoz je po glavni cesti preko Ribnice.

Do 16. ure na primorskih cestah velja splošna omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V Ljubljani bo zaradi del danes in v nedeljo zaprta Jurčkova cesta na železniškem prehodu.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici med Bežigradom in Novimi Jaršami v obe smeri odstranjujejo delovno zaporo. Promet je oviran.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

la/la
© STA, 2021